Декларация № 26 на Национален фронт за спасение на България
относно политическата обстановка в България
08.07.2013г.

В разгара на гражданските протести срещу правителството на БСП, ДПС и АТАКА, когато справедливият гняв на гражданите е на път да помете олигархията, отново се появиха поредните спасители на Отечеството.

Същите тези спасители, които бяха във властта през изминалите 24 години и докараха страната до национална катастрофа, днес ни предлагат т.нар. Реформаторски блок на пет десни партии. В него влизат "България на гражданите" на Меглена Кунева, "Демократи за силна България" на иван Костов, "Синьо единство" на Надежда Михайлова, "Зелените" и протурската партия "Свобода и достойнство" на Касим Дал и Корман исмаилов.

За всеки почтен гражданин тези имена от дясното пространство са символ на корупцията и некадърното управление. Като премиер иван Костов извърши криминална приватизация, чиято цена още плащаме. Като евроминистър и еврокомисар Меглена Кунева е пряко отговорна за ликвидирането на четири отлично работещи блока в АЕЦ "Козлодуй". Като външен министър Надежда Михайлов бе символ на продажната ни външна политика. Що се отнася до лицата Касим Дал и Корман исмаилов, те дори не крият, че са резидентите на турския премиер-ислямист Реджеп Ердоган.

Националният фронт за спасение на България предупреждава, че самоизмисленото ново дясно е всъщност порочното старо дясно и целта му е отново да измами наивните избиратели.

Но по-тревожното е друго: Коалирането на провалената десница с новата протурска формация е повторение на т.нар. албански модел в Република Македония, където една лява и една дясна албанска партия винаги са в управлението като коалиционен партньор на левите и десните македонски партии. В резултат на това от 2000-та година Македония се федерализира и вече е двунационална и двуезична държава.

Ние няма да се уморим да повтаряме, че псевдолявото "Движение за права и свободи" и пседводясната партия "Свобода и достойнство" са агентурата на Турция в България. �? всяка политическа сила, която се съюзява с тези партии, извършва национално предателство, което може да има драматични последици за целостта на Отечеството ни.

Националният фронт за спасение на България оценява Реформаторския блок като национално безотговорен и фалшив политически проект, срещу който трябва да се изправят патриотичните сили в страната, които милеят за свободата и независимостта на българската държава.

Да живее България!

8 юли 2013 г