Декларация № 27 на Национален фронт за спасение на България
относно разпръскването на протестите
24.07.2013г.

На 40-ия ден от началото на гражданските протести срещу кабинета "Орешарски", управляващата коалиция показа истинското си лице. В нощта на 23 юли полицията на Цветлин Йовчев използва брутална сила, за да разпръсне хилядите протестиращи около Народното събрание.

Какъв е грехът на мирно протестиращите? �? защо българската полиция и жандармерия окървавиха протеста така, както турската полиция разпръсна демонстрантите в истанбул?

След кървавия вторник в София е ясно едно: БСП, ДПС и АТАКА са се вкопчили във властта и ще използват по всякакъв начин полицията и жандармерията, за да оцелеят политически. Въпреки че посланиците на водещи страни в Европейския съюз се солидаризираха с протестираща България, това правителство е готово да повтори репресиите от януари 1997 година. Нека не забравяме, че тогава червеният кабинет също окървави протестите срещу неговото управление.

Националният фронт за спасение на България отново декларира солидарността си с протестиращите и ще продължи да подкрепя бунта на пробудена България.

Това е всенароден бунт не само срещу това правителство, но и срещу всички партии на прехода, който превърна Родината ни в пустиня и прогони младите в емиграция.

След снощната полицейска бруталност в центъра на София, правителството на Пламен Орешарски изгуби своята легитимност и трябва да подаде оставка.

Що се отнася до отговорността на вътрешния министър Цветлин Йовчев, тя се вижда и от факта, че полицаите бяха без задължителните отличителни знаци, което прави невъзможно идентифицирането на виновниците за насилията. Това доказва и нещо друго – че полицията предварително е била подготвена за прилагане на груба сила срещу протестиращите.

Водени от убеждението, че изходът от кризата е в провеждане на нови избори до края на годината, НФСБ настоява Конституционният съд спешно да разгледа нашето искане за касиране на проведените на 12 май парламентарни избори. Предоставените от НФСБ факти за опорочения вот са достатъчно основание за неговото касиране, което ще е спасителен изход от създалата се драматична ситуация.

Когато гневните граждани са на улицата със своите справедливи искания, Националният фронт за спасение на България не може да има друга кауза, освен каузата на своя народ.

Да живее България!