Декларация № 28 на Национален фронт за спасение на България
НЕ на промените в Закона за вероизповеданията
02.08.2013г.

искате ли под прозорците на Президентството на Република България да се издига минаре и да пее мюезин? �?скате ли уникални паметници на културата от времето на траките, Римската империя, Средновековието да се превърнат в действащи джамии?

Управляващата тройна коалиция ДПС - БСП - „Атака“ подготвя законопроект, който ще подари на мюфтийството сградата на Археологическия музей в София (до Президентството), църквата "Свети Седмочисленици", Музея на религиите в Стара Загора, Безистена в Ямбол, природозащитния център „Натура” във Враца, бившата джамия в Монтана – сега паметник на културата, старата римска баня в Ловеч, регионалния музей в Кърджали, Центъра за съвременно изкуство в Пловдив, уникалния паметник на културата Томбул джамия в Шумен, бившите джамии в Самоков, Кюстендил, Видин и още десетки сгради и терени в цялата страна.

Скандалният законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията е внесен в Народното събрание от депутати на ДПС, БСП и заместник-председателя на „Атака“ Павел Шопов. Под предлог, че помагат на Българската православна църква да си извади актове за собственост на стопанисваните от нея храмове, вносителите подаряват на Главното мюфтийство стотици паметници на културата. Без съд и без доказателства те ще станат действащи джамии - само защото на тяхна територия някога са се извършвали обреди на ислямското вероизповедание.

Такава върховна наглост не си позволява да извърши дори ислямисткият режим на Реджеп Тайип Ердоган, който запазва като музеи и паметници на културата стотици сгради в Република Турция, служили някога като религиозни храмове или училища (медресета) в Османската империя. Например „Света София“ и Ески �?марет джамия в истанбул.

Целта на този законопроект е да разруши гарантирания в Конституцията светски характер на нашата държава и да натрапи насилствена радикална ислямизация. Националният фронт за спасение на България призовава президента на Република България да наложи вето, ако законът бъде приет. НФСБ се обръща към всички политически сили, обществени и граждански организации, към всички български граждани и милеещи за независимостта на Родината си патриоти - нека заедно спрем националното предателство, подготвено от ДПС, БСП и "Атака"!

Включете се в подписката срещу скандалния законопроект!