Декларация № 29 на Национален фронт за спасение на България
срещу новата турска провокация, насочена към националния суверенитет на България
05.08.2013г.

На 6 август турският вицепремиер Бекир Боздаа пристига в България на тридневно „неофициално посещение“ по повод отбелязването на мюсюлманския празник „Рамазан“. Турската делегация ще премине през ГКПП „Малко Търново“, с. Люляково, Бургаско и същата вечер ще присъства на религиозната вечеря „ифтар“ в община Главиница, област Силистра.

На 7 август в програмата се предвижда посещение на Средното мюсюлманско училище в Русе, Плевен и Пловдив, където на другия ден ще присъства на първата Празнична молитва „намаз“ в джамията „МУРАД?Е“.

След Пловдив в програмата е записано посещение в Кърджали и в Средното мюсюлманско училище в МОМЧ?ЛГРАД.

НФСБ остро протестира срещу новата турска провокация, насочена към националния суверенитет на страната и представляваща поредна груба намеса в нашите вътрешни работи. Нито Областните управи, нито общинските власти в местата, които ще бъдат посетени от турската делегация, знаят за тази „инспекционна обиколка“ . Турската страна много умело използва анархията, безвластието и липсата на каквато и да е координация между компетентните централни и местни власти, за да утвърди своето влияние в т.н. “смесени райони“.

Докато министри, депутати, областни управители и кметове са се отдали на блажена лятна почивка, Турция провежда своята експанзия с помощта на Главното мюфтийство и на местните структури на ДПС. Няма нито един представител на МВнР със съответния ранг, който да придружава турския вицепремиер. Това е задължително според дипломатическия протокол и още веднаж показва пълната липса на държавност и национално достойнство на правителството „Орешарски“.

НФСБ остро осъжда предателската политика на протурското правителство на БСП, ДПС и АТАКА. Настояваме за незабавна оставка на това правителство, което в краткото време на своето управление доказа неспособността си да защити националните интереси на България и да решава проблемите на нашата Родина – най-бедната и, за съжаление най-зависимата страна в Европейския съюз.