Декларация № 30 на Национален фронт за спасение на България
08.08.2013г.

След като станаха ясни истинските цели на т.н. „неофициално посещение“ у нас на турския вицепремиер Бекир Боздаа, организаторите на тази провокация в лицето на главното мюфтийство, турското посолство и новата пета колона на Анкара у нас промениха програмата така, че пътуването да бъде представено като работно и даже официално, и „в интерес на развитието на двустранните отношения“.

За тази цел натрапниците от Турция и техните слуги в България ловко успяха да издействат една напълно безполезна „работна“ среща с вицепремиера Зинаида Златанова. След това в Пловдив президентът на Република България Росен Плевнелиев бе на благотворителната вечеря „ифтар“ рамо до рамо с несъответстващия му по ранг заместник-министър председател на Република Турция.

Така българските власти придадоха легитимност на обиколката на Боздаа по интересуващите го „смесени райони“ и „паметни“ за Турция места. Едва ли нашите управляващи са попитали Боздаа как си позволява да обещава ремонти на джамии и религиозни училища, да представя Турция като духовен закрилник на мюсюлманите у нас, да показва скандална пристрастност на етно-религиозна основа към представители на партии с участие в политическия живот у нас и да се държи като че ли не е в цивилизована страна, а в подопечен турски вилает.

Вместо да осъдят провокационната обиколка с пропагандна цел на високопоставения ислямистки чиновник на Република Турция, и Плевнелиев, и Златанова се поставиха напълно в негова услуга. Нещо повече – българският президент се похвали на турския вицепремиер за това, че е първият български държавен глава, който участва във вечеря „ифтар“ и първият, който гостува на главния мюфтия в дома му. За това Плевнелиев получи господарските похвали на Боздаа, който нарече постъпките му важни и много положителни.

Върхът на раболепието на българските власти бе достигнат, когато към когато от събитие с публичен характер на българска територия бяха изгонени българските медии и угоднически поканени само турските.

След тази „визита“ за България остана срамното унижение и продаденото национално достойнство. Действията на властниците ни напълно обслужиха интересите на Република Турция, която се държи като официален съдник, ментор и господар на мюсюлманите у нас.

НФСБ осъжда национално безотговорното, коленопреклонно и продажно поведение на Българския президент и Правителство към това посещение-обиколка на турския заместник-министър председател, което напълно се вписва в дългосрочните асимилаторски цели на Република Турция и ислямисткото й Правителство към България. Не с такива управници ще запазим суверенитета, териториалната цялост и националното единство.

Да живее България!