Декларация № 31 на Национален фронт за спасение на България
28.08.2013г.

В навечерието на поредната военна близкоизточна авантюра на САЩ и техните натовски съюзници и на първо място Република Турция, българското правителство отново заема позицията на васал, който очаква инструкции от своя господар.

Вместо ясно и категорично да заяви, че страната ни няма да участва във военна операция срещу независима Сирия, външният министър Вигенин изчаква заседанието на НАТО в Брюксел, от което зависи българската външна политика.

Вместо да осъди поведението на турското правителство, което подстрекава САЩ и НАТО да извършат военна интервенция срещу Сирия, нашето правителство си заравя главата в пясъка и чака директиви от Брюксел и Вашингтон.

Нещо повече – Кристиян Вигенин обяви, че до момента не са постъпили конкретни искания за подкрепа или участие във военна операция срещу Сирия, но когато бъде поискано съдействие от наша страна, ние ще вземем съответното решение. От тази безлична позиция е повече от ясно, че България отново ще подкрепи военна агресия срещу близкоизточна държава, както това направи през 2003, когато започна войната срещу �?рак.

В петък – 30 август, Съветът за сигурността към Министерския съвет ще обсъди обстановката в Сирия и възможните последици за страната ни от гледна точка на бежанския поток към България.

Националният фронт за спасение на България настоява правителството на Пламен Орешарски да заеме антивоенна позиция и да настоява за решаването на сирийския проблем само и единствено в рамките на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации.

Всяко друго поведение ще опозори Родината ни, както това стана преди деет години с участието ни в Коалицията на желаещите, която потопи в кръв �?рак. НФСБ твърдо остава на своята антивоенна позиция и вярва, че всички патриотичи сили в страната ще ни подкрепят.

ДА Ж�?ВЕЕ БЪЛГАР�?Я!