Декларация № 32 на Национален фронт за спасение на България
относно проблема със сирийските бежанци
26.09.2013г.

В разгара на гражданската война в Сирия, разпалена от външните господари на правителството на БСП, ДПС и "Атака", България е жертва на невиждана досега вълна от сирийски бежанци. и което е най-тревожното - поне половината от тези бежанци не са от Сирия, а от други мюсюлмански държави - като Ливан, Тунис и Йордания, където "Ал Кайда" има най-силни позиции. Това може да доведе, а вероятно вече е довело, до инфилтриране на ислямски терористи на българска земя, което ще има драматични последици за вътрешния ред.

Националният фронт за спасение на България предупреждава управляващите, че е срината не само външната граница на Европейския съюз, но най-вече националната ни сигурност.

Учудващо е, че правителството не се възползва от ресурса на създадения през 2010 г. Европейски бежански фонд, имащ за цел да насърчава солидарността между страните-членки на Евросъюза при приемане на бежанци. До този момент ЕС не проявява солидарност с българските власти, което се дължи и на факта, че в Брюксел се страхуват от злоупотреби с евросредства за бежанците от корумпираната българска администрация. Последното официално се твърди в доклад на френски експерти за сирийските бежанци в България.

Тук ще припомним, че за периода 2008-2013 година Европейският бежански фонд разполага с 628 млн. евро. Но поради бездействието на вътрешния министър Йовчев и очевидната незаинтересованост на евкрокомисар Кристалина Георгиева към бежанския проблем, ние не сме получила и една стотинка от фонда.

Загрижен за сигурността на българските граждани, НФСБ предлага временно затваряне на българо-турската граница, или поне въвеждане на ограничителен режим за бежанците, както вече направи Гърция. В противен случай Турция ще продължи със съзнателното пренасочване на бежанци към нашата граница.

Ние настояваме да започне изграждане на защитна стена по българо-турската граница, както наскоро това стана в Гърция, издигнала 10-километрова стена по сухопътната си граница с Турция, въпреки несъгласието на Европейския съюз. Това не само ще ограничи бежанския поток, но и ще защити животновъдите ни от идващи от Турция зарази, унищожаващи този отрасъл в граничните райони.

имайки предвид практиката в други демократични страни, Националният фронт за спасение на България предлага на Народното събрание да приеме закон за възстановяване на Гранични войски, включително и на някои от заставите по южната ни граница. Подобна стъпка ще е в духа на европейските стандарти за защита на външните граници на Европейския съюз и ще е бариера срещу трансграничната престъпност и навлизането на терористични групи.

Когато сигурността на държавата е реално застрашена, а нейното правителство е неспособно да я гарантира, то трябва да бъде отстранено от властта в името на националните интереси.

Да живее България!