Декларация № 34 на Национален фронт за спасение на България
14.10.2013г.

След като измамиха своите избиратели и направиха най-безпринципната политическа коалиция в новата история на България, правителството на БСП, ДПС и „Атака“ е на път да извърши поредно национално предателство. Този път става дума за най-скъпото за един народ – неговата родна земя.

Заявлението на министър-председателя Пламен Орешарски, че няма да има удължаване на мораториума за покупка на земя от чужденци и от 1 януари 2014 година той ще падне, означава само едно – тези управници са способни на всяко престъпление, ако то е в интерес на външните им господари.

Националният фронт за спасение на България е възмутен от признанието на Орешарски, че удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци е теоретично възможно, но на практика е нереалистично.

За разлика от Орешарски, ние смятаме, че процедурата за удължаване на мораториума е легитимно право на всяка държава – член на Европейския съюз, и ние сме длъжни да използваме тази възможност.

Твърдението на премиера, че промяната на договор с Европейския съюз изисква нова ратификация от останалите страни не е никаква пречка за стартиране на процедура за удължаване на мораториума.

Още по-нелепо е предупреждението на Орешарски, че удължаването на мораториума няма да се приеме добре от нашите европейски партньори. ?стината обаче е друга - това не се приема от тайните купувачи на земеделска земя от Турция, изкупуващи с подставени лица големи парцели в Лудогорието, Странджа и Родопите.

По този повод ще припомним достойното поведение на Полша в навечерието на приемането й в Европейския съюз. Защитавайки интересите на полските фермери, полското правителство блокира преговорите, докато не получи увеличение на износните квоти за земеделска продукция за общия европейски пазар.

Националният фронт за спасение на България е изненадан от различията в позициите между премиера и земеделския министър. Само преди седмица Димитър Греков обеща, че ще поискаме от Брюксел удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци. Това говори за оказван външен натиск и за лобистки интереси на определени бизнескръгове у нас и в чужбина.

Настоявайки за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци, НФСБ предлага спешното организиране на референдум. Нека българският народ отсъди по този съдбовен за нацията и държавата въпрос – да продаваме ли земята си на чужденци.

Народът е суверенът и той трябва да решава за своята земя.

Да живее България!