Декларация № 35 на Национален фронт за спасение на България
относно турските териториални претенции
11.12.2013г.

От първият ден на своето присъствие на политическата сцена Националният фронт за спасение на България настоява нашата страна да заеме ясна, категорична и недвусмислена позиция срещу членството на Турция в Европейския съюз, която е нито европейска, нито демократична държава.

Антиевропейското и антидемократичното лице на Реджеп Ердоган се видя и вчера, когато на предизборен митинг ислямисткият премиер отправи териториални претенции към съседни държави, обявявайки части от България, Гърция, Македония, Косово и Босна и Херцеговина за изконна турска територия.

Погазвайки принципите на международното право, Ердоган обяви Делиормана и Кърджали за турска територия и така публично призна, че Турция има териториални претенции към Република България.

С това скандално изявление турският премиер официализира неоосманистката политика за създаване на „Турска република Тракия", включваща територии от Гърция, България и Централните Балкани.

Националният фронт за спасение на България настоява Народното събрание незабавно да излезе с декларация срещу имперската политика на Турция. Парламентът трябва да приеме и предложената от български историци декларация, осъждаща турския геноцид над българите по време на Кресненско-Разложкото въстание и Балканските войни.

Националният фронт за спасение на България припомня, че Народното събрание вече трета година отказва да разгледа подписката на Национална телевизия СКАТ срещу членството на Турция в Европейския съюз. С това свое бездействие българските депутати обслужват агресивната турска политика, целяща да ни превърне в турски вилает.

Ако сега правителството и парламентът не отговорят по достоен начин на турските териториални претенции, това ще означава, че служат не на българския народ, а на неоосманистите в Анкара.

Да живее България!