Декларация № 36 на Национален фронт за спасение на България
относно прегласуване на решение за връщане на българските имена на 215 местности с турски и арабски имена
14.01.2014г.

На 13 януари 2014 Общинският съвет във Варна гласува решение, което показа истинското лице както на протурското ДПС, така и на БСП. Варненския „валия“ иван Великов използва правомощията си на областен управител и върна за прегласуване вече взетото решение за връщане на българските имена на 215 местности с турски и арабски имена.

След открития натиск на ДПС, съветниците на БСП капитулираха пред коалиционния си партньор и гласуваха против смяната на имената. Това бе позорно продължение на протурската политика на Сергей Станишев, който се извини за Възродителния процес и така поощри пълзящата турцизация на страната ни.

Воден от грижата за интересите на Отечеството, Националният фронт за спасение на България призовава симпатизантите на БСП да осъдят своето ръководство, което заради властта е готово на всякакви компромиси с турската етническа партия и с нейния покровител - премиерът на Турция Ердоган.

Осъждайки варненското предателство на БСП и ДПС, не можем да отминем отговорността на коалиционната им патерица "Атака" и особено на нейния лидер, който с хулиганското си поведение омърси благородната идея за премахване на символите на турското робство.

НФСБ припомня, че през 2011 година Общинският съвет в Бургас промени турските имена на всички местности, което не доведе до каквито и да било проблеми и вече е забравен факт! През 2008 г. наложихме официалното преклонение пред жертвите на турския геноцид над българския народ и така Бургас даде пример за държавническо поведение на останалите общини в страната.

Ако днес се примирим с диктата на ДПС за турските имена на местности, един ден ще трябва да сменяме своите лични имена. Сега всичко е в ръцете на будната варненска общественост. Тя отново трябва да демонстрира бунтовната си непримиримост и принуди областния управител и Общинския съвет да отменят позорните турски имена и докажат,че Община Варна не е турски вилает.

Да живее България!