Касабов: Мнозинството в ОбС Бургас взима от бедните, за да увеличава заплатите на избраните
Касабов: Мнозинството в ОбС Бургас взима от бедните, за да увеличава заплатите на избраните
29.01.2014г.

„Удоволствието да натискате едно копче не струва 1100 лева. Няма логика един обикновен човек цял месец да работи за 400-500 лева брутно възнаграждение, а вие тук само срещу присъствие на комисиите да получавате явно незаслужени пари.”

Това каза общинският съветник от НФСБ Валентин Касабов след като вчера съветници от ГЕРБ и БСП в Бургас влязоха в коалиция и въпреки протестите на опозицията в лицето на НФСБ, която вкупом напусна залата, гласуваха драстично увеличение на заплатите си. Те вече ще получават 70 % от месечното възнаграждение на председателя на Общинския съвет Костантин Луков. Това означава 1040 лева на месец.

„Призовавам да дарите парите за храм „Св. Св. Кирил и Методий”, който заради вашето нехайство се руши”, заяви от трибуната Валентин Касабов от НФСБ. Той каза още, че представителите на неговата група ще даряват разликата в парите от минималната заплата до 1040 лева за изграждането на храм „Св. Св. Георги Победоносец” в кв. Победа в Бургас.

„Ясно е, че в днешно време Тимуровските команди и Ленинските съботници отминаха. Възнаграждението на общинските съветници през първите два месеца беше една минимална заплата, което е нормално. След това едно дете на природата на ГЕРБ Симеон Дянков каза, че ще са 170 лева. Тогава от ГЕРБ мълчаха, Пристигна Тройната коалиция на ГЕРБ, ДПС и Луфтханза и гласуваха идиотски закон. Не е нормално да дадеш на една група хора сами да си определят възнагражденията. Не е нормално кмета на Сливен да получава 1700 лева, а кметът на Бургас - 1300 лева”, каза съветникът от НФСБ Ангел Божидаров.

Предложението на общинските съветници от НФСБ за намаляване таксата за паркиране също бе отхвърлено. „Може да се намали таксата за паркиране. По време на криза цените трябва да падат. Когато се засягат обикновените граждани там цените се вдигат общо взето. Такава е практика на мнозинството, такава е практиката и за заплатите на хората, заплатите на мнозинството се вдигат, т.е. взимаме от бедните, за да увеличаваме заплатите на избраните, които още малко ще бъдат избрани. Липсва съвест от страна на мнозинството.”

Следващата точка от дневния ред бе отново на съветниците от НФСБ, които предлагат от режима на платено локално паркиране да се възползват както гражданите с постоянен адрес, така и тези с настоящ адрес. �?деята на патриотите е по този начин да се избегне дискриминацията по признак "адресна регистрация". Разрешението да важи за два автомобила на адрес предлагат от НФСБ, за да се избегнат злоупотреби.

Но и това предложение бе отхвърлено.