Задължителното гласуване ще извади ДПС от управлението на държавата
03.02.2014г.

БСП продаде България на ДПС. Не направи изключение и управлението на СДС, и на НДСВ, включително и ГЕРБ, които демонстрираха дистанция, но по места бяха ръка за ръка с ДПС. Това каза в сутрешния блок на ТВ СКАТ съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

�?ма една скрита топла връзка между всеки досега управлявал и ДПС. Тази противоконституционна партия има ограничен, но предан електорат, който е необходим на всички поредни управляващи, каза Валери Симеонов и допълни, че като дойде време за избори всякакви партии правят реверанси към ДПС.

Ние искаме да влезем във властта, за да прекъснем тази порочна връзка. ДПС трябва да бъде забранена, нейното място е извън политиката, заяви Симеонов и допълни, че това трябва да се случи и с партията на Касим Дал, която е новото, по-зловещото проявление на турското влияние в българската политика.

Ƣзборният процес у нас дава преимущество на тази етническа партия. Ниската избирателна активност превръща ДПС, която има все пак ограничен електорат, в незаобиколим фактор. Едно задължително гласуване, обаче, може да върне баланса, заяви Павлин Цветков, общински съветник от НФСБ в Правец.

По думите му турскоезично малцинство има и в съседна Гърция, но то няма такава тежест там.