В стремежа си към властта, традиционните български политици не се спират пред нищо
03.02.2014г.

Нашите политици не говорят за децентрализацията, която в момента е много сериозен пробле. В момента общините в България изцяло зависят от държавния бюджет, което предопределя и резултатите от следващите избори. Когато кметът не е удобен и е лишен от средства, тогава кметът естествено се превръща в неуспешен. Това каза в сутрешния блок на ТВ СКАТ съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

�? обратно, когато държавата толерира даден кмет, налива пари в града, което се случва в Бургас, например, каза Симеонов и подчерта, че това предопределя резултатите и от последващите избори.

Недопустимо и отвратително е министър-председателят да се среща с кметове на БСП. Той е престанал да бъде политическа фигура с поемането на премиерския пост, каза още съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов по повод партийните срещи на Станишев и Орешарски с кметовете на БСП.

Повод за коментара му са изнесените заседания на Патриотичния фронт от партии около НФСБ, които се провеждат в различни български градове. „С това ние искаме да покажем моделът на децентрализация в нашия патриотичен съюз. Ние сме близо до избирателите си, говорим директно с тях и се запознаваме с проблемите им на място”, заяви Валери Симеонов.

�?знесени заседания на Патриотичния фронт бяха проведени в Пловдив, от където стартира и предизборната кампания, и в София. Тази седмица изнесено заседание ще се проведе в Благоевград, както и в останалите градове на България.

Що се отнася до предстоящата предизборна кампания, която у нас по традиция е съпътствана с клевети, оплюване и черен пи ар, Симеонов каза: „В стремежа си към властта, традиционните български политици не се спират пред нищо. Целият арсенал ще бъде пуснат, няма да се учудя да се появи някоя и друга флашка”. По думите му, обаче, не трябва да допускаме, че подобни компромати ще определят волята на избирателя. „Поне нашият избирател, смея да твърдя, е на по-високо ниво от останалите”, заяви Симеонов.

По думите му важното е, че НФСБ го има. През годините партията и телевизия СКАТ са доказвали на дело, че работят в полза на гражданите, както в случая с изоставените от държавата български моряци, чиято защита бе осигурена от НФСБ, зловещия проект Бургас-Александруполис, така и с помощта за десетки български храмове, изграждането на паметници и прочие.

„Нека хората сами решат кой защитава и ще защитава интересите им”, каза Симеонов.