Общински пари се наливат в частен проект, който вреди на жителите в Правец
04.02.2014г.

Общинските съветници от НФСБ в Правец гласуваха против предложението на кмета Гунински за изграждане на нов водопровод за сумата от 1 300 000 лв.

Липсата на достатъчно яснота за бъдещите сметки на потребителите на ВиК услуги в Правец и основателни съмнения за поредното наливане на държавни пари в туристическия голф комплекс на петролния олигарх Валентин Златев, принудиха общинските съветници от „Националния фронт за спасение на България“ в малката старопланинска община да гласуват против предложението на кмета. Съветниците от патриотичната партия настояха решението да се отложи за следващо заседание на общинския съвет и поискаха да се проведе широко обществено обсъждане по съображения, че евентуална реализация на проекта ще влоши качеството на водата и ще оскъпи сметките на потребителите.

Аргументите на патриотите не срещнаха разбиране в представителите на мнозинството от БСП и ГЕРБ, които одобриха скандалното предложение, въпреки липсата на ясен финансов план и при положение, че в гр. Правец няма воден режим, докато такъв е наложен в почти всички села на общината.