Сигнали на Слави Бинев в ЕП станаха причина за оставката на изпълнителния директор на дъщерните дружества на „Дънди прешъс”
05.02.2014г.

Десетки сигнали до европейските институции по повод екологичните безобразия при експлоатацията на мините Челопеч и Крумовград от страна на Слави Бинев - представител на НФСБ в ЕП станаха причина за оставката на Алекс Нестор като изпълнителен директор на дъщерните дружества на „Дънди прешъс” в България.

Освен европейските институции, Слави Бинев сезира и канадската „Дънди прешъс”, акционерите й и стоковата борса в Торонто за крайно осъдителните начини на работата на българските им дружества.

„Печалното в случая е, че решението на проблема не идва от държавните институции, които трябва да са загрижени за хората, а от частните инвеститори, които се оказа, че се интересуват повече от живота на българите. Престъпното нехайство на множество правителства, които не предприеха нищо срещу тези безобразни концесии, но дори ги и улесняваха, беше коригирано” – заяви Бинев.

Основни приоритети в борбата на патриотите от НФСБ са както секторите на минно-добивната промишленост и енергетиката, така и незаконните и екологично опасни сметища, като тези край село Баня, село Джерман, град Ямбол и други, които застрашават живота на огромен брой хора.

Освен по тези въпроси очакваме скорошна намесата на европейските институции и по ежедневно поставяната от г-н Бинев тема, свързана с нарушенията на свободата на словото в българските държавни медии, обслужващи единствено управляващите и удобната им назначена опозиция.

„Случая с г-н Нестор доказва ефективността на действията на патриотите,както на местно, така и на европейско равнище. Видно за пореден път е че от отговорната работа на истинските родолюбци печелят всички българи” - заявиха от НФСБ.