Валери Симеонов: Патриотичният фронт ще защитава интересите на всички българи независимо от тяхното вероизповедание
07.02.2014г.

Съюзът около „Национален фронт за спасение на България” постави старта на предизборната кампания за изборите за ЕП в Благоевград. Валери Симеонов обяви, че с решение на политическия съвет на съюза за председател единодушно е избран Борис Ячев. „В нашето обединение сме хора с биография, реализирани в професиите си и в обществото и изпитващи дълбоко уважение един към друг. За нас България стои по-високо от партийните и лични интереси, родината ни е преди всичко. За съжаление през последните 24 години управляващите партии преследваха своите лични партийни и корпоративни интереси, над националните.” – заяви Валери Симеонов във връзка с избора на председател на щаба. Съпредседателят на НФСБ заяви, че Патриотичният фронт ще защитава интересите на всички българи независимо от тяхното вероизповедание: „Всеки, който чувства България като своя родина, а националната си принадлежност – българска, е добре дошъл в редиците на НФСБ. България за нас стои над всичко.”

„Основната цел в предизборната ни битка ще бъде да осигурим максимално представителство на българските патриоти в европейския парламент. Ако противоконституционната етническа партия ДПС си поставя за цел 4 мандата, то ние трябва да постигнем още по-добър резултат, за да можем да защитим интересите на българите в Европа. За съжаление в региона ДПС се държи като първа политическа сила на административно и политическо ниво и затова нашата битка ще е съсредоточена именно срещу тази несправедливост.” – заяви Борис Ячев, като благодари за предоставената възможност да оглави щаба на НФСБ в Благоевград.

Слави Бинев подкрепи казаното от своите колеги, като допълни: „Тази кампания е изключително важна за българите. Защото в момента единствено чрез лостовете на европейските институции можем да се борим срещу политическите и икономически монополи в страната ни. В момента българите са поставени пред избор между лошо и по-лошо. НФСБ предлага един интелигентен и патриотичен избор – създали сме истински фронт за спасение на надеждите на българите.

След пресконференцията патриотичният съюз направи третото си изнесено заседание с цел обединяване на структурите в града.

На събитието присъстваха Валери Симеонов и Данчо Хаджиев (Съпредседатели на НФСБ), Слави Бинев - (евродепутат от НФСБ и зам.-председател на Групата „Европа на Свободата и демокрацията”), Борис Ячев (Председател на Нaционален идеал за единство), Георги Манев (Председател на СЕК) и академик Григор Велев („Целокупна България”), Поли Карастоянава (ГОРД), Александър Минев (ГОРД), Дияна иванова-Колчева (СЕК), Константин Бачийски (СЕК), Костадин Костадинов (Целокупна България), Маргарита Каменова (Целокупна България), както и лидерите на партийните структури в града.

След приключване на срещата с местните структури патриотите поднесоха цветя на паметника „Майка България”.