Бинев: „Прогониха кадърните българи в чужбина, целта на НФСБ е да ги върне обратно”
Евродепутатът се завърна от официално посещение в Кения
08.02.2014г.

„Хората с достойнство, с разум, със сила и идеи, напускат България,защото не могат да се реализират в собствената си страна. Всички досегашни правителства трябва да се засрамят, защото с политиките си принудиха българите да напускат родината си. �?менно това е идеята на НФСБ - да сменим това правителство, което пропъди гражданите си в чужбина.” Това заяви Слави Бинев на официално посещение в Кения през миналата седмица. Евродепутатът приветства стартирането на мобилна платформа за залози на една от най-големите компании в сектора СпортПеса, собственост на българи.

Евродепутатът, в качеството си на представител на НФСБ в ЕП и зам.-председател на парламентарната асамблея на ЕС с Африка, карибския и тихоокеанския басейн АКТБ бе официален гост на събитието във Вила Кемпински, в Найроби. В приветствената си реч той заяви: „Спортът не е само и единствено спорт. На мен той ми даде много. Това е и бизнес, освен това се създават социални контакти, спортът подпомага борбата с престъпността и употребата на наркотици. �? умните политици разбират това. Затова би трябвало да подкрепят подобни компании.“

На събитието присъстваха още маркетинг мениджъра Ештер Кангет, регулиращия залозите и председател на борда по лицензиране Пол Ламбуа, директора на СпортПеса Роналд Караурл и Принц Кениата.

Пресцентър на НФСБ и европейски пресцентър на Слави Бинев,

Член на ЕП, на НФСБ, Зам.-председател и член на бюрото на ЕСД, Член на Комисия „�?кономически и парични въпроси” в Европейски парламент, Зам.-председател на Комисия в Евролат по устойчиво развитие, околна среда, енергийна политика, научни изследвания, иновации и технологии.