Сигнал от Слави Бинев ще бъде включен в следващия мониторингов доклад за България
Сигнал от Слави Бинев ще бъде включен в следващия мониторингов доклад за България
12.02.2014г.

Сигнал, внесен от Слави Бинев в европейските институции, относно беззаконията, които са извършвани години наред в Община Варна ще бъде включен в следващия мониторингов доклад за напредъка на България.

Евродепутатът, представител на Патриотичния съюз около НФСБ, подаде сигнал с редица данни за извършени престъпления в общината на Варна през последните няколко години, между които присвояване на средства, неправомерно провеждане на обществени поръчки, тенденциозно сключване на договори с различни условия и др. Петицията, внесена от евродепутата, е станала повод ресорната комисия по петициите на ЕП да изпрати описание на проблема с цялата налична информация до Европейската комисия, която да вземе предвид проблема при изготвянето на следващия доклад за напредъка на България.

„Водени от чувство за гражданска отговорност, хората вече не са склонни да толерират унизителното положение, в което държавата и общинската администрация са ги поставили. Те не искат да живеят и да отглеждат децата си в условия на безпрецедентна безработица, лошо образование и здравеопазване, ужасна инфраструктура и нездравословна среда, корупцията на всички нива в местната и централната власт.” – заяви Бинев, като изложи мотивите на гражданите от Варна за петицията и сигнала към европейските институции.

От информационния център на ЕП също потърсиха Бинев за коментар, като освен разговора по темата за лошото управление на Варна, евродепутатът изтъкна проблемите като цяло в управлението на България на всички нива, включително и проблемът за свободата на словото в страната ни, както показва и последното изследване на „Репортери без граници”, където България е на 100-но място.