Патриотите мобилизираха структурите си в Ямбол и Сливен за евроизборите
НФСБ обяви за свои основен враг ДПС и партията на Касим Дал
14.02.2014г.

НФСБ остро реагира срещу изказването на Хюсеин Хафъзов във връзка с предложения от ДПС текст за агитация на турски език в предизборната кампания. Призивът за отстояване на турските интереси на Хафъзов стана причина по време на изнесеното заседание днес в Ямбол патриотите да обявят: „Наш основен враг са ДПС и партията на Касим Дал, вече за всички е ясно, че тези партии обслужват чужди държавни интереси и са вредни за България.”

Съюзът около НФСБ откри кампанията си за изборите за ЕП в областта, като на събитието присъстваха лидерите на структурите от Ямбол, Сливен и региона. Валери Симеонов обяви, че с решение на политическия съвет на съюза са избрани председателите на щабовете в двата града - Ямбол - Неда Карска и Сливен - Петър Петров. Официално беше открит и офиса на обединения щаб на ул. Цар Иван Александър 5 в Ямбол.

Преди изнесеното заседание на НФСБ патриотите почетоха българския народен празник Трифон Зарезан. С пожелание по същия начин да бъде изрязан и политическия монопол патриотите изпълниха ритуала по зарязване на лозето.

Обединените структури на патриотичните формации от областите Сливен и Ямбол проведоха традиционното вече изнесено заседание, а след това и инициирана от местните граждани среща с евродепутата Слави Бинев по три теми: Проблемите в работата на международните превозвачи и потъпканите им права, Трудностите при малките и средни предприятия по отношение на субсидиите и проблемите в правосъдието.

На събитието присъстваха Валери Симеонов и Валентин Касабов /Съпредседатели на НФСБ/, Слави Бинев /НФСБ, депутат в ЕП/, Борис Ячев /Председател на НИЕ/, Георги Манев /Председател на СЕК/ и Григор Велев /„Целокупна България”/.