Обединените патриоти се преклониха пред Апостола в Сливен
Обединените патриоти се преклониха пред Апостола в Сливен
18.02.2014г.

Членове и симпатизанти на обединените патриотични сили около Националния фронт за спасение на България / НФСБ/ се поклониха пред паметника на Васил Левски в Сливен по повод 141 – та годишнина от обесването на Апостола. Сливенските структури на НФСБ, водени от председателите на местни организации Красимир Петров, Янка ?ванова и др. поднесоха цветя пред паметника след като изслушаха рецитал на ученици, посветен на Левски. На едноименния площад се вееха трибагреници с надписа „Свята и чиста рупублика”, а поклонението бе днес, защото истинската дата на мъченическата смърт на Левски е 18 февруари /6 по стар стил към която трябва да се прибавят 12, а не 13 дни корекция за събития от 19 век, случили се преди 1 март 1900 г., когато е приет Грегорианския календар./

„Днес ние сме длъжници на Апостола, не само заради това объркване и за празното му експлоатиране. Негови портрети и до днес висят в кабинетите на хора, които са далеч от заветите му, чиито верую е националния нихилизъм. А представяте ли си Левски да бе доживял Освобождението и да получава поборническа пенсия. Та той нямаше да се спре докато не види свободна, единна и целокупна България, камо ли да бъде платен патриот, на каквито случаи днес сме свидетели”, това каза пред телевизия СКАТ Доброслав ?ванов, член на Националния изпълнителен комитет на Н?Е.

Патриотите ще участват и утре в общоградското честване на площад „В. Левски” от 12 ч. На датата, добила гражданственост – 19 февруари, те ще поднесат венец пред паметника.