Патриотите от НФСБ почетоха безсмъртния Апостол на българската свобода
19.02.2014г.

Със заупокойна литургия, поднасяне на венци и цветя Патриотичният фронт, сформиран около НФСБ, почете геройското дело и гибел на Апостола на свободата.

Пред паметната плоча на Апостола, посочваща мястото на препогребението на Васил Левски в църквата „Св. Петка Самарджийска” в столицата, отново прозвучаха неумиращите слова и призив на Левски към братство и равенство, към непримиримост и достойнство.

Патриотичен рецитал на поетесата Джуни Александрова вдигна духа на над 300 души, които присъстваха на поклонението. Цитати и мисли на Левски и стихове на Иван Вазов приповдигнаха духа на събралото се множество за заупокойната молитва.

За 141-та годишнина от обесването на Васил Левски патриотите отправиха призив към всички българи да помнят святото дело и саможертва на този велик родолюбец и борец за българската кауза, достойнство и свобода.

„Тези дати са важни, за да изпитваме гордостта, че такова чудо като нашия Васил Левски се е родило на света, че може да има толкова високо вдигната летва за служба на Отечеството - саможертвата в името на Свободата. Бидейки всичко това, за което сме чували, Левски е и най-успешният български политик, защото е политическо дело формирането на държавност. Левски е успял да изпълни целата си – българско да бъде свободно”, каза съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев, един от хората, издействали поставянето на надгробна плоча в църквата „Св. Петка Самарджийска”, която няколко пъти бе поставяна и сваляна през годините.