НФСБ откри изнесеното си заседание във Варна
Полският евродепутат Яцек Влосович – специален гост на събитието
28.02.2014г.

С новина за поредната спечелена битка на НФСБ – освобождаването на българския моряк Недялко Петров от гръцката държава, Валери Симеонов откри 6-то изнесено заседание на НФСБ във Варна. Дългата битка на патриотите, като резултат от поредица от действия на европейско равнище от евродепутата Слави Бинев, по инициатива на НФСБ, бе дадена за пример като ефективна дейност в ЕП. Евродепутатът получи и благодарствена грамота за приноса си към освобождаването на моряка.

„Европейските избори са важни за държавата ни. България няма нужда от хора, които казват „да” на всичко, в името на постове и облаги от високо платени служби. В патриотичното обединение около НФСБ са хора, които са в политиката, за да дадат, а не да вземат.” – заяви Валери Симеонов и обясни, че представителите на България в ЕП трябва да поставят интересите на България пред партийните. Като основна цел пред тях Симеонов очерта защитата на интересите на българските производители, което реално ще спаси българската икономика от колапса, в който е изпаднала, като даде за пример неравностойното положение на българските земеделци, чиито субсидии са в пъти по-ниски от тези в южната ни съседка.

„Искаме да сме в Европа, но трябва да помним, че страните ни са нашите домове. Като патриоти, които мислят за благото на народа си, ние най-добре знаем от какво се нуждаят страните ни” – заяви евродепутатът Яцек Влосович допълвайки, че като представител на най-голямата евроскептична фракция в ЕП е против тромавата бюрокрация на Европа. Влосович пожела на колегите си в България следващите избори да бъдат честни, като заяви, че вярва, че в следващия ЕП гласът на българските патриоти ще дава тон на много положителни промени.

НФСБ направи и традиционната организационна среща между ръководствата на структурите на партиите с цел обединение на местните структури на НФСБ, ГОРД, НИЕ, СЕК и „Целокупна България”от област Варна. С решение на Политическия съвет на съюза за председател на предизборния щаб в града беше избран Димитър Каргов.

След изнесеното заседание Слави Бинев и Яцек Влосович поднесоха цветя на меморила на Владислав Варненчик в града.