Бинев подкрепи идеята за европейска прокуратура
13.03.2014г.

Създаването на европейска прокуратура е гарант за еднакво правоприлагане в рамките на ЕС, особено за страни със сериозни проблеми в съдебната власт подлежащи на мониторинг, като България. Това заяви в пленарна зала Слави Бинев, представител на НФСБ в ЕП, на последната сесия на Европейския парламент в Страсбург относно предложението за създаване на европейска прокуратура.

„В България прокуратурата е смятана за една от най-корумпираните институции и съм сигурен, че тогава политици, които стрелят по магистралите и се бият или мятат кюфтета по самолетите, ще получат заслуженото си, независимо, колко са нужни на управляващите” – заяви Бинев, като основен проблем открои и политическите назначения на високи държавни постове в държавата. Евродепутатът сподели пред своите европейски колеги порочната практика на настоящото управление в България - ГЕРБ, БСП, ДПС и помагачите им от АТАКА да се възползват от властта, за да правят политически назначения.

Според Бинев Европейската прокуратура ще бъде гарант за професионализъм и неподкупност и ще върне вярата на българските граждани в институциите. За първи клиенти на новата европейска институция Бинев посочи управлявалите България през последните 24 години.