НФСБ ще е голямата политическа изненада на предстоящите избори за Европейски парламент
НФСБ ще е голямата политическа изненада на предстоящите избори за Европейски парламент
21.03.2014г.

С традиционното изнесено заседание на Патриотичния съюз около НФСБ, пресконференция и откриване на предизборния щаб в Пазарджик Фронтът постави началото на предизборната си кампания за изборите за Европейски парламент в града.

Съюзът направи обединение на местните структури на партиите НФСБ, НИЕ, ГОРД, СЕК и Целокупна България. За председател на структурата бе избран Благо Петров, а офисът на щаба в Пазарджик бе официално открит на ул. „Иван Вазов” 9.

До няколко дни официално ще бъде представена единната листа на Националния фронт, обяви Валери Симеонов: „НФСБ ще е голямата политическа изненада на предстоящите избори за Европейски парламент. А при предсрочни парламентарни избори, ще видите истинския потенциал на патриотичния ни съюз.”

Като един от основните проблеми в момента в България, евродепутатът Слави Бинев посочи липсата на адекватен Изборен кодекс, който да гарантира честни избори. „Най-голямата извънпарламентарно представена партия НФСБ остана през представител в ЦИК заради дискриминационна поправка в закона. Това означава само едно: отново ще сме свидетели на за нечестни, непрозрачни и недемократични избори, затова трябва да се подготвим добре за тази битка.”

Борис Ячев обяви и официалното преминаване на местната структура на партия НИЕ към НФСБ, след подписаното политическо споразумение на 7 март.

Патриотите се обединиха около тезата, че съюзът около НФСБ е единственият представител на модерния европейски градивен национализъм в България, което ги различава от всички станали популистки партии. „В един критичен за България период, който трае вече 24 години, обединението около НФСБ е рядко явление на обединение в името на интересите на България” – допълни Валери Симеонов.