Слави Бинев: Политическото статукво не иска истински представители на народа ни в Европарламента
21.03.2014г.

„Има един страхотен проблем, който ни събира в момента, а той е че политическото статукво прави всичко възможно да не даде възможност да има истински представители на народа нито в Европарламента, нито в Българския парламент. Политическото статукво започна да работи в някакъв собствен свят”, каза пред журналисти в Пловдив евродепутатът от НФСБ Слави Бинев.

„Това се опитват да го направят с технически хватки, които са извън световните и европейските закони. На първо място, новият закон, приет два месеца преди изборите, нещо което е забранено от Виенската конвенция. Тя казва, че ако една страна иска демократични избори, всякакви нови закони трябва да бъдат приети минимум една година преди изборите. В Лисабонския договор в глава „Избори“ се пише, че ЕС забранява да има над 5 процента избирателна бариера. Нещо, което е заобиколена от нашия закон в момента, и се крият зад твърденията, че работят по системата ДОНТ или някаква друга, с което си измиват ръцете. Т.е. работим по някакви правила, които се пишат сигурно в дома на Станишев, Местан или на Сидеров. Бе приет закон, в който независимо, че партия НФСБ има представител в ЕП, който елиминира възможността НФСБ да има свой представител в ЦИК, СИК или РИК, каквито бяха правилата досега. Ще поставя въпроса пред всички европейски институции”, заяви Бинев. По думите му обаче наказанията ги поема народа.

Моето мнение е, че Валери Симеонов трябва да води листата за евровота, защото "генералът на една армия трябва да води битката". Това най-малкото ще покаже, че това не е някаква моя лична битка. Това е битка, в която българите трябва да покажем, че сме готови да поемем нещата в собствените си ръце, допълни още Бинев.