НФСБ в Европейския парламент
01.04.2014г.

Председателите на предизборните щабове на НФСБ от цялата страна бяха на официално посещение в Европейския парламент по покана на Слави Бинев, представител на Патриотичния фронт в ЕП. В началото на предизборната битка за евродепутати патриотите посетиха парламента, за да се запознаят отблизо с функцията на европейските институции и за поредица от срещи с високопоставени европейски авторитети. Сред посетителите бяха Валентин Касабов /съпредседател на НФСБ/ и Борис Ячев /председател на НИЕ/.

„Тези избори са изключително важни за България, защото цялото европейско законодателство се решава от ЕП. На изборите през май се очаква евроскептиците да са третата или дори втората сила в парламента, което носи нови отговорности. Вече не трябва просто да се посочват проблемите, да се критикува, трябва да се предложат адекватни решения” – заяви Слави Бинев.

След официалната програма на патриотите Бинев представи новата книга на Александър Урумов – „Исус Христос - Власт и политика”. Книгата бе приета с голям интерес от страна на гостите от НФСБ, от евродепутати и служители в европейските институции. „Христос е в центъра на най-голямата верска революция. Ние също сме пред революция и на НФСБ се падна честта да я проведе в България” – заяви Бинев и предостави възможността на Александър Урмов да запознае гостите с новото издание.

До края на седмицата предстоят поредица от срещи на лидера на НФСБ Валери Симеонов с водещи фигури от европейските институции, както и пресконференция в ЕП с участието на фронтмена на „Юрая Хийп“ - Джон Лоутън.