НФСБ постави началото на предизборната битка в Плевен и Ловеч
НФСБ постави началото на предизборната битка в Плевен и Ловеч
10.04.2014г.

С изнесено заседание и пресконференция Патриотичният съюз около НФСБ постави началото на предизборната битка в Плевен и Ловеч. „След миналогодишните избори започна процес на обединение между истинските патриотични формации в България на базата на сходни идеи и програми. Днес обединеният съюз около НФСБ е единствената партия, която се отъждествява с истинския патриотизъм. Призовавам всички, за които интересите на родината ни са над всичко останало, да подкрепят листата на НФСБ за предстоящите европейски избори.” – заяви Валери Симеонов. Той направи кратка ретроспекция на дейността на представителя на НФСБ в ЕП Слави Бинев, като подчерта като основни заслуги освобождаването от гръцкия затвор на 6-мата български моряци от кораба „Ина”, приноса на евродепутата за отстраняването на Изпълнителния директор на дъщерните дружества на Дънди Прешъс в България заради огромните екологични замърсявания, както и непримиримата му битка за свободата на словото в страната ни.

„Ние винаги сме били добър тандем, дори преди практическото обединение на партиите под шапката на НФСБ. Всички патриотични акции се увенчаха с успех, благодарение на взаимното ни сътрудничество и възможността дейността ми в ЕП да става публично достояние чрез телевизия СКАТ” – обяви Слави Бинев. Евродепутатът обясни, че неговият патриотизъм е рационален: ”Аз живея тук, децата ми също. Затова искам нещата в България да се променят за добро. За съжаление политическият монопол у нас е като тумор, който изцежда последната сила на хората. Единствената надежда идва от Европа. Затова и са толкова важни предстоящите избори за ЕП. В ЕП трябва да изпратим хора, които да защитават българския интерес” - обобщи Бинев.

Патриотите извършиха практическото обединение на местните организации от двете области на НФСБ, ГОРД, НИЕ, СЕК и „Целокупна България”, като за предизборния щаб за град Плевен единодушно беше избран Николай Маринов, а за Ловеч – Иван Иванов . След изнесеното заседание НФСБ откри свой клуб в Плевен, на пл. „Свобода” 19, комплекс „България”.

На събитията присъстваха Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, /Съпредседатели на НФСБ/, Слави Бинев / НФСБ, депутат в ЕП/, Борис Ячев /Председател на НИЕ/, Николай Маринов /Областен координатор за Плевен/