Бинев: ЕС трябва да бъде реконструиран. В момента той работи с лицемерие и двойни стандарти
02.05.2014г.

„Ние сме показали, че можем да защитаваме интересите на българите по процедури и правила, а не със стрелби по магистралите или с кюфтета по самолетите, което дискредитира българите и не дава възможност към България да се гледа с по-добро око. Нашата цел е да има кой да защити в Европа и в европейските институции интересите на българите.”

Това каза в дебат по Радио К2 Слави Бинев, кандидат за евродепутат в листата на НФСБ.

Темата на дебата бе „Управление на средствата от Европейския съюз - какво ни взема и какво ни дава Европа, какво даваме на и какво вземаме от Европа”.

„Защото винаги се казва, че приоритетът на или основните задачи на европейските депутати е да гласуват бюджета, или да гласуват законите, също така имат някои изборни привилегии, но най-важното нещо е те да бъдат, да споделят тревогите на обществото в европейските институции.”

Според Бинев всички управлявали България до момента са се провалили. „Трябва да се знае, че страната ни е на едно от последните места във всички класации, които би трябвало да показват, че България се развива. За жалост ние сме на едно от последните места. Не става дума за усвояване на пари, а става дума за присвояване на пари и това трябва да бъде ясно на българските избиратели - всички, които до момента „усвояваха” парите от европейските фондове, всъщност ги присвояваха и те не стигаха до българските бенефициенти. Това е най-големият проблем на България и за жалост се налага България да плати тези грешки на управлението, защото, както добре знаете, първо тези неща се плащат от националния бюджет и след това се възстановяват от европейските фондове или от европейските пари. Да не говорим, че повечето от тези фондове, които ясно се дефинират като печеливши за България, всъщност има и съфинансиране, което като че ли се забравя, т.е. много е трудно да бъде уцелена мярката дали ние сме спечелили от това, давайки пари на Европа или взимайки пари от Европа”, каза още Бинев и добави: „Каквито и фондове да дойдат в България, в ръчичките на опасен и глупав човек, ще отидат по дяволите или ще бъдат използвани за неговото самоубийство, или убийството на нашата нация.”

Слави Бинев разкритикува и новия Изборен кодекс, който по думите му обслужва единствено управляващите от БСП. „Това дава една възможност да живеем в контролирана демокрация, а не в истинска демокрация и това е най-големият проблем. Аз смятам, че те трябва да се срамуват, че техният кандидат е председателят на ПЕС”.

„Левите до момента се държаха като едни десни политици и то десни политици, които единствено и само обслужваха своите интереси. Десните се държаха като популисти. Нещо, което е тотално сгрешено. Казвам го това с цялата отговорност, защото това може да бъде проследено от техните дела. Специално ДПС би трябвало да бъдат много внимателни в това какво казват, защото те бяха във всяко едно управление до момента и задкулисно, затова съветвам българските граждани много да внимават дали ще повторят своите грешки до този момент, защото е изключително опасно и възможно да попаднат, както на техни еничари, така и на техни производни”, продължи с критиката си към управляващите Бинев.

„На мен ми писна всяко едно правителство да се извинява с предишното правителство. В края на краищата всеки знае, че когато се нагърби с един проблем и не може да го реши, няма защо да се захваща с него”, категоричен бе кандидатът на НФСБ.

„НФСБ е изходът от ситуацията, в която ни намъкнаха всички останали”, заяви Бинев. „Ако искат българските граждани да не им обясняват всички управляващи защо не стават нещата, кой е виновен и всякакви други глупави извинения, да гласуват с номер 11 в интегралната бюлетина за НФСБ”, допълни Слави Бинев.

Проблемите не са само у нас, Европейският съюз също трябва да бъде променен, допълни той. „ЕС трябва да бъде реконструиран по много причини, тъй като в момента той работи с лицемерие, с двойни стандарти. Всичко, което е изключително опасно за ЕС, т.е. евроскептиците не са срещу ЕС, те са за негово добро.”