Валери Симеонов: Трябва да изстържем ДПС, защото тя е полепнала навсякъде
25.07.2014г.

Изминалата година от управлението на това правителство е още една пропиляна година. Такъв коментар направи съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов в ефира на Радио К2 след гласуването на оставката на кабинета „Орешарски”.

От всички грешки и вреди, които нанесе това управление най-страшното беше, че изцяло и неприкрито беше връчена властта на протурската партия ДПС, която не е нищо друго, освен една криминална структура, работеща за чужди интереси, заяви Симеонов.

По думите му последиците от управлението на тази партия, чиято единствена задача е дестабилизацията на България, не закъсняха. „Като теглим чертата от управлението на Орешарски виждаме, че доходите продължиха да падат. Намаля и събираемостта на данъците. Видяхме едни напълно разградени митници, макар че и при ГЕРБ митниците бяха хранилка на партийна каса”, каза още Валери Симеонов.

Според него, обаче, това правителство има няколко огромни престъпления, за които то трябва да носи съдебна отговорност. „На първо място, това правителство разклати банковата система. На второ място, то подписа натъмно вредния за България „Южен поток”, от който страната ни няма нужда във вида, в който ни се предлага. Скочи нивото на битовата престъпност и ние отново станахме свидетели на масовите кражби на автомобили, на цигански нападения и т.н.”

Симеонов обаче посочи и нещо положително в управлението на този кабинет: „Това правителство ни освободи от прякото си присъствие от сутрин до вечер по средствата за масова информация, нещо, с което ГЕРБ прекали.”

Що се отнася до предстоящото назначаване на служебен кабинет, Симеонов изрази силни съмнения, че той ще може да организира честни избори. Предишното служебно правителство, назначено от Плевнелиев, не се справи с тази си основна задача, припомни Симеонов, какво остава за допълнителните правомощия, каквито искат да гласуват на бъдещото служебно правителство. „Има съмнение за компетентността на този президент да назначи такъв тип правителство, защото предното се „окичи” с позора на едни манипулирани избори”.

Лидерът на НФСБ коментира и бъдещата коалиция с ВМРО-БНД, като подчерта, че нещото, което обединява двете патриотични партии е, на първо място, любовта към родината, но и общата неприязън към най-вредния тумор в българската политика ДПС. „Трябва да изстържем ДПС, защото тя е полепнала навсякъде – и на общинско, и на областно ниво, и в държавните институции”, заяви Валери Симеонов.

На въпрос в какви управленски коалиции са готови да влязат или подкрепят в следващия парламент, Симеонов уточни: „Ние ще подкрепяме всичко полезно за България, независимо дали идва от ляво, или от дясно. И ще бъдем против всичко, което е в ущърб на нейния народ”, каза Симеонов и допълни, че категорично ще бъдат против участието на ДПС във властта. „Там минава разделителната граница”, каза още съпредседателят на НФСБ.