Кабинетът да се погрижи за честни избори вместо да връща калинките
14.08.2014г.

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще оглавят предизборния щаб на „Патриотичния фронт”. Поли Карастоянова ще отговаря за медийната политика. Такива са решенията на Политическия съвет на коалицията, стана ясно на пресконференция днес.

Председателите на НФСБ и ВМРО-БНД обявиха и първите утвърдени водачи на листи: Бургас и 23 МИР-София - Валери Симеонов. В Плевен и 25 МИР-София - Красимир Каракачанов. В Пловдив – град - Славчо Атанасов. Номинациите продължават във всички структури по места.

Очаква се в понеделник коалицията да внесе подписите си за регистрация в ЦИК.

Лидерите на Патриотичния фронт разкритикуваха бездействието на служебния кабинет за подготовката на предсрочните избори – нещо, което е приоритетна задача на този кабинет.

„Очакванията ни към това правителство са да повиши събираемостта на данъците, да намали контрабандата и да подготви провеждането на прозрачни и честни избори”, припомни Красимир Каракачанов и добави, че в точно в тези действия правителството показва победа на „гербокрацията” с връщането на Ваньо Танов и с абсурдната отпуска на правосъдния министър, обобщи Красимир Каракачанов.

„Две груби явления наблюдавахме в изборите от 2013 и 2014 година – масиран корпоративен вот и купуване на гласове”, каза Валери Симеонов. „Не виждам никакви действия на това служебно правителство за обезпечаване на честни избори”, констатира той.

Лидерите на Патриотичния фронт са обезпокоени, че в избирателните списъци ще продължават да „живеят” близо един милион мъртви души, а статистиката да показва над 7 милиона избиратели, което означава, че у нас няма лица под 18-годишна възраст. Това ще продължава да изкривява изборните резултати в полза на партиите на статуквото, категорични са Симеонов и Каракачанов.

Валери Симеонов маркира точки от конкретен план, който може да бъде приложен за осигуряването на честен вот: изчистване на избирателните списъци, да има дежурни прокурори с публични контакти за директни сигнали от граждани в изборния ден, контрол върху циганските тартори и заложните къщи.

По време на пресконференцията Симеонов съобщи, че коалицията има подкрепа от всички слоеве в страната и се бори за максимален успех на предстоящите избори. Каракачанов допълни, че Патриотичният фронт не е създаден, за да бъде патерица на някого, а за да въведе различен модел, но досегашните играчи нямат интерес от това.

Лидерите на Патриотичния фронт остро разкритикуваха липсата на позиция от страна на Външно министерство по повод изказванията на новия президент на Турция. Според тях неоосманизмът на Ердоган продължава да бъде водеща и опасна за страната ни и ЕС политика. Затова една от първите им задачи в новия парламент ще бъде да върнат на дневен ред потулената от ГЕРБ подписка за референдума „Не на Турция в ЕС”.