Патриотичният фронт обедини 13 формации
28.08.2014г.

На пресконференция днес бяха представени партиите и сдруженията, които подкрепят коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. Към принадлежащите към коалицията до момента 7 формации, официално се присъединиха и нови 6.

Това са ПП „Национално движение за спасение на отечеството“ с председател Тодор Рашев, Съюз на патриотичните сили „Защита“ с председател доц. д-р Йордан Величков, Национал-демократична партия с председател Димитър Стоянов, Национално сдружение на запасното войнство „За честта на пагона“ с председател о.з. ген.-лейт. Петър Илиев, Национално движение „БГ патриот“ с председател Петър Харалампиев, ПП „Свобода“ с председател Павел Чернев.

„В този формат ще атакуваме българския парламент, не в името на 4-годшно пребиваване, а с изключително сериозните амбиции да управляваме, за да бъде създадено правителство на националното спасение“, заяви съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов.

Другият съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов обясни, че с тези нови попълнения в редиците на Патриотичния фронт мечтата за обединение на патриотите е вече факт. „Надявам се това да бъде разбрано от всички българи, на които им дотегна от 25-годишното безродно управление и те ще изберат патриотизма“, заяви той.

Срещу Патриотичния фронт ще има кохорта от партии, но те са без идеология. "Битката е в наша полза", категоричен бе Симеонов в коментар на предстоящия вот.

Попитан за честността на наближаващите избори Симеонов заяви, че са необходими спешни мерки за предотвратяване купуването на гласове и прочистването на избирателните списъци от тези над 800 хиляди мъртви души. Според него, ако има осъдени за купуване на гласове, това ще подейства много оздравително на изборния процес.

Избирателните секции в Турция на бива да са толкова много, а да са само в посолства и консулства – както е за всички останали държави, каза още Валери Симеонов.

Красимир Каракачанов информира, че Патриотичният фронт е поискал среща със служебния премиер Георги Близнашки с основна тема изчистването на избирателните списъци.