Патриотичен фронт влиза в предизборната битка с мотото: България над всичко
08.09.2014г.

Под мотото „България над всичко” коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” откри днес в столичната зала „България” предизборната си кампания. Преди лидерите на двете партии, кандидатите за народни представители и подкрепящите ги формации да се качат на сцената, препълнената зала затихна в едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията в България.

Срещу политиците на статуквото, задкулисието, популизма и политиците на хонорар се изправя Патриотичният фронт.

„Това не е коалиция от две партии, а обединение в името на съхранението на българския народ. Ние се изправяме срещу нихилизма, апатията, политическите ГМО. Изправяме се с прагматичен патриотизъм, който поставя на първо място възраждането на икономиката и повишаването на доходите на българските граждани.” Това каза Валери Симеонов и продължи с обобщение на част от основните акценти в платформата на коалицията: възраждане на икономиката и стимул на частния бизнес, освобождаване на търговския дух на българина от административния рекет на държавата, подпомагане на туризма като печеливш отрасъл и създаване на Министерство на туризма, спиране на огромната по размерите си контрабанда на горива, алкохол, цигари. Минимум 20% от местните данъци да остават в общините, обяви още Симеонов и добави, че коалицията ще настоява да се въведе гъвкаво ДДС. „Не може ДДС за хазарта да е по-ниско от ДДС за лекарствата!”, категоричен бе Симеонов. Детските помощи и социалните придобивки да бъдат съобразени с образователния ценз и конкретния принос към държавата на ползвателя им, ще искат от коалицията.

„Истинският патриот не е русофил или американофил, той поставя Родината си на първо място”, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и добави, че Патриотичният фронт няма да позволи решенията за България да се вземат отвън – въпросите трябва да се решават тук, от българските институции. „Модерна икономика се прави от млади, образовани хора с трудови навици, а не от младо многобройно и неграмотно циганско население.”, напомни Каракачанов. Той подчерта, че силната армия и ефективната полиция са гарант за сигурността на страната и българите. Искаме полицията да пази гражданите, а не политиците, каза Каракачанов и добави, че Патриотичен фронт иска да се сложи край и на чиновническия рекет. В изказването си Каракачанов каза още, че Патриотичният фронт е против България да се превърне в транзитен лагер на нелегални емигранти, а българите трябва да определят кой има право да живее в страната им.

Коалиция Патриотичен фронт си поставя трудната задача да възстанови исконните български ценности: трудолюбие, честност, състрадание, а когато България се управлява от патриоти, нито един българин няма да бъде мачкан, без значение къде живее.