Докато ДПС властва България ще страда
09.09.2014г.

Наводнения в страната през последната година са в резултат и на безконтролната сеч на българските гори. Това е една от най-големите вреди, които нанася ДПС на българската държава, защото от много години упражнява контрол върху дърводобива в България. Не е тайна, че като се започне от Министерство на Земеделието, мине се през Изпълнителната агенция по горите и се стигне до Районните горски управления, всички те са подвластни на ДПС в продължение на години, без значение чие е правителството

Ако за сечене е позволен само един район, то фирмите, контролирани от ДПС, изсичат още 5 района. Това се прави абсолютно незаконно, покровителства се директно от институции, създадени да пречат на това безобразие.

Никоя от фирмите на ДПС не си прави труда, когато изсече определен район, да го залеси след това, както е задължена в повечето случаи по закон, а го оставя да обрасне в саморасляци. След това, когато паднат обилните дъждове, почвата се свлича, защото вече няма дървета, които да задържат водата.

Бедствието в Берковица е още една причина от необходимостта на изцяло нова политика за предотвратяването на кризите.

Патриотичен фронт поставя за основна цел изваждането завинаги на ДПС не само от властта, както хитро го казват, тези с които ДПС управлява от години, а изцяло от политическия живот на страната. А виновните за безобразията да бъдат лишени и от правата и от свободата си.

Борис Ячев, водач на листата на Патриотичен фронт в Монтана