Борис Ячев на среща в град Стамболийски
11.09.2014г.

На срещата с жителите на Община Стамболийски, водачът на листата за Пловдив област и председател на НФСБ в Стамболийски Петко Смиленов подчертаха, че общината е с най-високи данъци в цяла България.

Проблемите в община Стамболийски са внушителни и многобройни. Един от тях, с който жителите на град Стамболийски се сблъскват ежедневно, е разкопаването на целия град. От месец февруари се извършват строителни дейности или по-точно се прави канализация, което води до блокиране на пътищата на града, амортизиране автомобилите на гражданите, дишане на прах и т.н.

Жителите на града нямат яснота кога ще приключи този хаос и дали градът ни няма да остане като след бомбардировка. Освен това никъде не присъства план за извършването и приключването на ремонта.

Хората споделиха, че сградата на поликлиниката е в безобразно състояние – навсякъде висят жици, няма достатъчно места за сядане на болните в чакалните. През зимата няма отопление, стъклата са изпочупени, вратите не се затварят и пр., което води до влошаване състоянието на болните, които очакват лекарска помощ. През лятото е горещо и липсва свеж въздух.

Спортната база в града е в трагично състояние. В град Стамболийски имахме преди време два закрити басейна и един открит, зали за борба и тенис. Всички тези съоръжения сега или не съществуват, или са в мизерно състояние. Не могат да бъдат използвани от гражданите и най-вече от децата в общината, които трябва да се развиват физически за укрепване на духа им и да придобиват качества, важни за израстването им като личности.

Петко Смиленов подчерта, че най-фрапантното е, че след столицата София, Община Стамболийски е с най-високите данъци в цяла България. Ние сигнализирахме за този проблем и в медиите, но разрешение няма. Високите данъци блокират инвестициите в общината. Затова младите хора тук нямат реализация и напускат общината.

Община Стамболийски дори не е в състояние да поддържа информационния си сайт, от който гражданите да се информират за най-важните неща като аварии или спиране на водата, прекъсване на тока за по-дълго време и пр. Това създава пълен хаос сред гражданите и отново ни показва, че преминаването към електронното обслужване може да не се случи в близките 20 години.

Стандартното поведение на местната власт е да не се известяват хората и да не се дава отчет за нищо, което се случва в общината.

Борис Ячев се ангажира в 43-то Народно събрание Патриотичен фронт да контролира и изисква от община Стамболийски зачитането на правата на гражданите на общината