Декларация № 16 на Национален фронт за спасение на България
относно васалското поведение на Борисов в САЩ
05.12.2012г.

Воден от убеждението, че защитата на националното достойнство и интересите на Отечеството е задължение на всеки български политик, Националният фронт за спасение на България изразява своя остър протест срещу недостойното поведение на министър-председателя Бойко Борисов по време на неговото посещение в Съединените американски щати.

Както много пъти при своите пътувания в чужбина, българският министър-председател си позволява държание, което не се вписва нито в дипломатическия протокол, нито в общоприетите норми за елементарно възпитание. Така той показва, че България не е независима държава - пълноправен член на Европейския съюз, а колониална територия на Щатите, управлявана от верни на Вашингтон васали. Слугинската поза на премиера във Вашингтон унижава всеки почтен гражданин, поради което трябва да бъде порицана от всички българи.

изявлението на премиера след срещата му с Барак Обама, че домакинът нямал нито една забележка към страната ни и че България била много дисциплинирана държава, е безпрецедентно самоунижение, петнящо достойнството на българската нация. Нация, на която герои като Ботев и Левски завещаха да се гордее със своята история и култура и не позволява на свои и чужди да газят нейния суверенитет и национално достойнство.

Националният фронт за спасение на България осъжда поведението на Бойко Борисов в Съединените американски щати и иска премиерът незабавно да даде отчет пред българския народ за поети ангажименти, касаещи срока на пребиваване на нашия контингент в Афганистан и участието на България в евентуална военна операция срещу легитимния режим в Сирия.

НФСБ осъжда лакейското поведение на Борисов и заявява, че защитата на националното достойнство и суверенитета на държавата е неотменим дълг на всеки български политик.

Съпредседатели на НФСБ:
Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов