Декларация на Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО срещу увеличаването на цената тока
18.09.2014г.

"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" е категорично против планираното увеличаване на цената на тока за българските граждани и фирми от ДКЕВР, подготвяно на заседанията на комисията на 1 октомври 2014 г.

Очевидно, политическите сили, управлявали досега, бързат да прокарат чрез своите протежета в ДКЕВР това престъпно решение 5 дни преди парламентарните избори, за да размият своята вина и отговорност за кризата в енергетиката.

„Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ счита, че решение за промяна на цените на тока може да има само и единствено в посока на неговото намаляване, тьй като обществено известни са фактите за огромните кражби и злоупотреби извършвани при производството, разпространението и продажбата на ел.енергия за вътрешния пазар и за износ.

Патриотичният фронт настоява за спешно извършване на проверки и изготвяне на одит за състоянието и стойността на всяка една от фазите на ценообразуването, като се започне от добива/ вноса на енегроизточници, производството на електроенергия ( в т.ч. зелена енергия, ВЕЦ-ове, заводски централи и др.), преноса и пласмента.

Едва след изготвянето на пълен одит в енергетиката, извършен от компетентни органи с участието на обществени организации и сдружения, може да се коментира каквато и да е било промяна на цената на тока. В противен случай ДКЕВР ще продължи да изпълнява функцията на добре смазан механизъм за повишаване на цени в ръцете на енергийната мафия.

Коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО ще мобилизира всички свои симпатизанти и граждани на протест срещу мащабните кражби и злоупотреби на 1 октомври 2014 г. от 11:00 ч. пред сграда на ДКЕВР.

Съпредседатели на Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО :
В. Симеонов
Кр. Каракачанов