Валери Симеонов

П О З И Ц И Я НА ПП НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ

Политическа партия Национален фронт за спасение на България остро осъжда опитите за намеса във вътрешните работи на България, направени с годишния Доклад за правата на човека от Държавния департамент на САЩ.

Категорично се противопоставяме на констатациите на доклада – те са дълбоко неверни и видимо тенденциозни. 

          Не приемаме силово да се налагат чужди за нас и измислени „проблеми“. Този факт ни кара да мислим, че те са родени от доноси, а не от реални наблюдения и факти.

По „критиките“:

  1. Императивно се настоява България да признае съществуването на „македонско малцинство“.

Остро възразяваме срещу това и заявяваме: Българският народ няма да предаде националната си памет и история, и няма да отстъпи по темата с Македония. По всички свои граници България граничи със свои сънародници.

  • Силово те опитват да ни наложат джендъризма и гей-браковете – докладът отправя сериозни критики за това, че не се зачитат в достатъчна степен правата на ЛГБТИ. 

Категорични сме, че тези групи от хора имат права, каквито имат всички български граждани. И нищо повече. Ние сме против демонстрирането и афиширането на тяхната различна сексуална ориентация.

Няма да допуснем въвеждането на чужди за християнската традиция и българска ценностна система норми. Още повече – наложени силово отвън.

  • Докладът поставя акцент върху правата на ромите. Отново ще повторим – те имат същите права, каквито и останалите български граждани. В изследването на този проблем обаче авторите на доклада са пропуснали да анализират въпроса със задълженията на ромите като граждани и и най-вече – с необходимостта от интеграция на тази малцинствена група. За да не остане тя маргинализирана.

С оглед пълния провал на САЩ в интеграцията на афроамериканците и мексиканците, не приемаме указания от провалени консултанти.

          Българската държава не може да остане безучастна към този опит за намеса в политиката й.

          Национален фронт за спасение на България настоява Министерство на външните работи да излезе с позиция по направените в доклада неверни констатации и да обяви виновните, въвели в заблуда Държавния департамент на САЩ!

                                                                                         ИК НА ПП НФСБ

Пресцентър НФСБ

София 1000 , ул. „Раковски“ 134

presscenter@nfsb.bg