Валери Ангелов: Искам да работя за здравето, а не за лечението на хората

Валери Ангелов: Профилактиката е много малка част от бюджета, който е отпуснат от здравната каса, а всъщност пари за това има. Парите, които за 2021 година е отпуснала Здравната каса за лечение като цяло са над 5,3 млрд. лв., но едва 2,8% са включени за профилактика. Едно от нещата, за които аз ще се боря, това е тази профилактика да стане задължителна от държавата. Той иска да работи за здравето, а не за лечението на хората. По думите му добрата профилактика ще повиши качеството на живот на българина.

„Искаме това да се случи по естествен начин. Искаме да направим самата профилактика задължителна, тогава по естествен път, когато пациентът е здрав, той няма да има нужда от лечение. По този начин ще останат свободни средства, които могат да бъдат използвани за други цели. Една от тези цели е безплатните лекарства за деца и пенсионери. Валери Ангелов е роден в Бургас и завършва индустриален мениджмънт в морския град. В момента работи в сферата на здравеопазването и е втори мандат общински съветник в Средец. Натрупал е опит в администрациите на едни от най-големите лечебни заведения у нас. Приоритетите му за следващият парламент поставят най-вече акцент върху здравната профилактика.

Валери Ангелов в кандидат за депутат във 2-ри многомандатен избирателен район. Гласувайте за него с номер 24 и преференция 112.

Вижте пълното му представяне във видеото от репортажа по Българска Национална Телевизия (БНТ).