Българи зад граница с мощна подкрепа за Валери Симеонов и патриотичната коалиция: Когато и да се обърнем към него – действа!

Българските общности зад граница заявиха силна подкрепа за лидера на НФСБ Валери Симеонов. Във видео послания от Украйна, Унгария, Молдова, Западните покрайнини нашите сънародници заявиха: Хора като него трябва да има и в 45-я Парламент, защото чрез него ние реално усетихме подкрепата на българската държава.

„Валери Симеонов ни оказа голяма помощ за съхранението на населения с българи Болградски район, за реализирането на инфраструктурни проекти, за образованието на нашите сънародници в Украйна, за културния ни център“, заяви Антон Киссе – депутат във Върховната Рада и председател на Асоциацията на българите в Украйна.

„Валери Симеонов и НФСБ трябва да участват в следващия Парламент – те не са от хората, които идват, обещават и обръщат гръб а от тези, които вършат работа. И работят за това българите в Сърбия да се чувстват българи!“, подчерта Далибор Миланов – секретар на Българския културно-информационен център в Цариброд.

„Когато и да се обърнем към него – веднага действа! С Валери Симеонов работим от години и с неговата помощ постигнахме много успехи. Като се започне от помощта му за утвърждаване на 19 октомври като ден на българо-унгарското приятелство и се премине през поредица от инициативи в подкрепа на общността ни в Унгария“, заяви Симеон Варга – депутат в унгарския парламент и член на ръководството на Сдружението на българите в Унгария.

„Дава дума и я изпълнява – това ще кажа за работата ни с Валери Симеонов. Човек с високо чувство на отговорност, който се грижи за българските общности зад граница“, заяви от Молдова Иван Паслар – председател на район Тараклия,център на българите в Молдова.