Благотворителен пролетен бал

Бургазлии подкрепиха каузата на общинските съветници от НФСБ – над 6300 лв. събрани за броени часове за детски реанимобил

Над 6300 лв. събраха благотворително само за няколко часа общинските съветници от НФСБ Боян Дяков и Валери Ангелов, за да подпомогнат децата на Бургас. Благородната инициатива на младите съветници получи силната подкрепа на бургазлии и гости на града. Събраните по време на благотворителния бал средства са за подпомагане закупуването на реанимобил за бебета и малки деца за нуждите на неонатологичното отделение на УМБАЛ – Бургас.

Това е поредна инициатива на НФСБ в навечерието на деня на детето в името на тази кауза. Преди две години от патриотичната формация организираха благотворителен турнир по футбол. В рамките на организирания благотворителен бал сега се проведе търг на картини на бургаски художници и на предмети на приложното изкуство, изработени от отговорния редактор на сайта „Десант“ Диана Славчева.

Каузата на общинските съветници Боян Дяков и Валери Ангелов подкрепи и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който предложи най-висока сума за картина на именития маестро Йордан Ангелов. В подкрепа на децата на Бургас застанаха също деца и млади хора – участие взеха фолклорен ансамбъл към ОУ „Добри Чинтулов“, народната певица Милка Андреева, Таня Иванова и Гергана Великова. В залата дефилираха и манекени с тоалети на моден бутик „Anorass“ с акценти от български шевици, които се продаваха благотворително в подкрепа на каузата „Заедно за децата на Бургас“.

Директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски и началникът на отделението по неонатология д-р Стиляна Томова благодариха за съпричастността и подкрепата на общинските съветници, на екипа на народния представител в 44 НС Христиан Митев и Марияна Лефтерова, организирали събитието, и на всички бургазлии и гости, подкрепили каузата. „Благотворителният бал се проведе в навечерието на Деня на детето 1 юни. Реанимобилът, който ще бъде закупен, ще спасява човешки животи. А какъв по-истински подарък от дарен живот!“, завърши събитието водещата на благотворителната проява.