Борис Ячев със сако, риза и червена вратовръзка на бял фон

Борис Ячев, „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“: Влизаме в следващия парламент с реалната заявка да бъдем мобилизиращия център, около който да започне диалог

„Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ влизат в 46-то Народно събрание с реалната заявка да бъдат мобилизиращия център, около който да се започне диалог. Това каза Борис Ячев, водач на листата за 17-и МИР Пловдив-област на коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“, в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“. Той бе категоричен, че присъствието на коалицията в следващия парламент не подлежи на съмнение.

„Видяхме само преди месец в 45-тия парламент как партиите не контактуваха помежду си, не седнаха на една маса, за да стигнат до някакво разбирателство. Влизаме в следващия парламент с реалната заявка да бъдем мобилизиращия център, около който първо да започне дебат, да се проведе нормален политически диалог. След това да се състави парламентарно мнозинство и правителство. То може да бъде центристко, дясноцентристко, може да бъде експертно, но трябва да се ползва с широка политическа подкрепа, за да има самочувствие да се справя с предизвикателствата. Правителство на малцинството или правителство, в което по един или други начин през задния вход чрез т.нар. експерти участва ДПС е обречено и няма да оцелее дълго. Ние не бихме подкрепили подобно правителство“, подчерта Борис Ячев.

Коалицията „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ приветства решението на Върховната административна прокуратура да образува преписка във връзка с повишаване на цената на топлинната и електрическа енергия от Комисията за енергийно и водно регулиране.

„Ние бяхме единствената политическа формация, която активно повдигна темата и протестира в по-големите градове на страна. Предупредихме, че новите цени на тока и парното ще доведат до крайна бедност на стотици хиляди граждани в условията на отминала вече една вълна на пандемията, много вероятно е да има и нова вълна на есен. Това увеличение на цената на електроенергията както за битови нужди, така и за бизнеса, стои в основата на драстичното покачване на цените на стоките от първа необходимост. Прокуратурата поставя акцент върху обстоятелството, че действащата в момента Наредба №5 за регулация на цените на топлинната и електрическа енергия създава предпоставки за нереално ценообразуване, което е във вреда на крайните потребители. Прокуратурата също е констатирала, че покачването на цените за топлинна енергия е в противоречие със Закона за енергетиката, съгласно който производството, преносът, разпределението и търговията с топлинна енергия се извършват като се гарантират правата и защитата на интересите на потребителите“, подчерта Борис Ячев.

Борис Ячев обяви и като дискриминационно решението на ЦИК избирателите в Турция да гласуват с хартиена бюлетина.

Източник: Информационна агенция „Фокус“