НФСБ с памет за Николай Хайтов – родолюбивата партия отбеляза 102 години от рождението му

„Ако Хайтов, който порицаваше всичко вредно за България, видеше 46-ото Народно събрание, щеше да каже: „Загубено време“.

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи настоящата политическа и институционална криза. Направи го пред паметника на големия български писател, сценарист и националист Николай Хайтов в Борисовата градина в София.

НФСБ отбеляза 102 години от рождението на двоя духовен патрон и продължи българската памет за Хайтов. Заедно с Валери Симеонов цветя и венци пред паметника поднесоха зам.-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев, координаторът за Западна България Венера Тодорова, синът и дъщерята на Хайтов – Александър и Елена, активисти на родолюбивата партия, граждани.

По време на отбелязването на годишнината от рождението на големия писател и родолюбец в Борисовата градина се чуха и думи на Николай Хайтов, записани от ТВ СКАТ, в които той е загрижен за липсата на патриотизъм в учебниците и за бъдещото поколение, което няма да знае кой е Левски. „За Левски са написани 12 реда в целия учебник за 4 клас, за Раковски – нищо. За сметка на това – обширно е разказано за Александър Македонски“, критикува образователната система Хайтов.

„Николай Хайтов е един от най-великите българи, заради които национализмът съществува и днес“, подчерта Валери Симеонов.