Борис Ячев: Патриотичният фронт още през 2015 г. предложихме решение срещу високата цена на тока

„Още през 2015 г. ние, от Патриотичния фронт предложихме решение срещу високите цени на тока: една от тях бе незабавно прекратяване със законопроект на неизгодните договори с двете американски централи“.

Това заяви пред България он Ер в коментар за високите цени на електроенергията у нас и задаващата се криза зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Той припомни, че временната комисия, създадена в рамките на 43-то НС и ръководена от Валери Симеонов е посочила три основни проблема, които водят до тези високи цени. На първо място са US-централите, на второ –множество фалшиви ВЕИ-та. Симеонов е показал тогава папки с платени фактури на ВЕИ-та, които въобще не съществуват. „На трето място са спекулациите на борсата с електроенергия, където големите фирми закупуват ток и го предлагат на спекулативни завишени цени на малките фирми. Ние предложихме решенията – управляващата тогава партия ГЕРБ обаче не предприе никакви мерки“, посочи Ячев. Той припомни и това, че по времето когато патриотите са били във властта цените на тока са били замразени.

Борис Ячев заяви, че коалицията, която излиза на изборите сега – Патриотичен фронт, е позната и е печелила доверието на избирателите. Той подчерта, че това е патриотично обединение, което е създадено за вота на 14 ноември, но е с поглед в бъдещето – в името на една голяма патриотична коалиция.

Зам.-председателят на НФСБ определи битката за президент като оспорвана, но точно заради това Патриотичният фронт изпраща в нея Валери Симеонов – човек, последователен в позициите си, човек, който винаги казва истината, дори и тя да не се хареса на всички, човек, който отстоява националните каузи.

Това важи и за подкрепата за парламентарния вот – важно е да подкрепиш тези, които работят последователно, за да свършат обещаното. Докато новите проекти излизат с фалшиви надежди и голи обещания. Цинизъм е да изиграеш отново доверието на хората, каза Борис Ячев.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!