Камбаните бият зловещо – властта унищожава и хората, и здравеопазването!

Свидетели сме на закъснели и нерешителни мерки, и то в момент, когато България води черната класация по смъртност и бележи рекорди от по 5 хиляди заразени на ден. Липсата на адекватна ваксинационна кампания и ефективно, информационно противодействие на антиваксърските настроения доведоха страната ни дотук.

В опита си да реагира (за пореден път неадекватно) здравният министър въведе изискването за зелен сертификат. И удари работещите хора. Защото:

🔴Няма процедура за бързо издаване на сертификат за преболедували и за тези, които са готови да се тестват – за да работят.

🔴Няма осигурени тестове за всички, които искат да се тестват – за да работят.

🔴Няма достойно заплащане на всички, работещи на първа линия в битката с KOVID 19.

🔴Няма адекватна ваксинационна кампания. Вместо да организира популярни и убедителни експерти, които да проведат мащабна информационна кампания за необходимостта от ваксините – Кацаров организира …томбола. Хората трябваше да отидат да се ваксинират убедени, а не просто да получат смарт часовник!

След 5 месеца „летен сън“, провалена имунизация и пълно демотивиране на работещите на първа линия – министър Стойчо Кацаров няма моралното право да прехвърля цялата тежест от кризата върху работещите хора! И то отново – с неадекватни мерки. Видимо той не може да овладее кризата.

НФСБ настоява за незабавно освобождаване на некомпетентния министър!