Валери Симеонов_Бургас

Валери Симеонов: Единението на нацията не е празна дума

Валери Симеонов: Единението на нацията не е празна дума. Президентът не трябва да взема никога партийно зависима политическа позиция, напротив, той трябва да се опитва да решава конфликтите и противоречията в обществото.

Той трябва да използва механизмите, които са му дадени през консултативния съвет за национална сигурност, през възможността му да прави обръщения, изявления и да акцентува върху основните проблеми на ежедневието. Виждате, че нашият президент в продължение на две години не е направил нито един консултативен съвет за най-тежкият проблем на България – епидемията от коронавирус. Какво да говорим повече.

Валери Симеонов посети Националния археологически резерват „Деултум – Дебелт, бе придружаван от кандидати за депутати от листата на „Патриотичен фронт“

В началото на IX век край сегашното село Дюлево в община Средец е преминавал граничния вал Еркесия. Легендарното съоръжение, за което се твърди, че част от него може да се види дори от Космоса, е изграждано по времето на управлението на кан Тервел, за защита на границата между България и Византия. 

През 1981 г., по случай 1300-годишнината от създаването на българската държава, на това място е имало поставена паметна плоча, която с годините е била разрушена. 

През 2018 година, по инициатива на НФСБ, тук бе поставен нов мемориален знак с лика на Тервел, наричан още Спасителят на Европа. За да почете паметта му и делото му, цветя пред мемориала поднесе кандидатът за президент на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ Валери Симеонов.

България трябва да излезе от този шаблон, че предлага само зимен или летен туризъм, време е да акцентираме и върху културно-историческия туризъм, каза още кандидатът за президент Валери Симеонов.

Източник: Флагман.БГ