Патриотичният фронт с питане за обходния път на Айтос

На 13 септември тежък пътен инцидент на една от главните улици в Айтос, при който тежкотоварен камион помете лек автомобил, отне живота на 33-годишен мъж и двете му деца. Пострада сериозно и 17-годишно момче, което се е намирало на тротоара.

На това място често стават катастрофи с камиони и от години гражданите на общината настояват тежкотоварният автомобилен трафик да се изведе извън града. Общият устройствен план на Айтос, приет през 2018 г., обаче, не предвижда такъв обходен път.

Стана ясно, че ако общинската администрация набележи подходящи за телта терени и съобразно с тях се направят изменения в ОУП, може да започне и проектиране, с което значително ще се скъси времето за изграждане на околовръстно шосе. За това трябва решение на община Айтос.

Това бе поводът кандидатите за народни представители от бургаската листа на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ Христиан Митев, Радослав Петков, Севдалина Пенева и Марияна Лефтерова да внесат искане до кмета на община Айтос Васил Едрев.

„До момента не ни е известно да има някаква инициатива от страна на местната администрация за изпълнение на мерките, набелязани на срещата с институциите, проведена на 23 септември, както и от специалната комисия от 23 септември за обезопасяване на трафика“, коментира Радослав Петков.

Христиан Митев пък припомни, че до този момент са изпълнени само 6 мерки от страна на Областно пътно управление – Бургас, МВР и ДАИ. Които не са достатъчни за трайно решаване на проблема.

„Настояваме в най-кратки срокове да бъдат приети промени в Общия устройствен план на общината и да бъдат отредени терени най-сетне за изграждане на този дългоочакван от жителите обходен път, така че да не се случват инциденти, подобни на този от 13 септември“, каза Христиан Митев.

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ се явява на изборите на 14 ноември с бюлетина номер 4.